ELIT képzés – Budapest Táncszínház – DEPO

ELIT képzés

A Budapest Táncszínház Elit programja egyedülálló lehetőséget biztosít résztvevői számára sokrétű képzése során, mely Magyarország egyik meghatározó együttesének táncművészeinek közreműködésével zajlik.

A program oktatói között szerepelnek a hazai és a nemzetközi táncélet neves oktatói és koreográfusai, a BDT táncművészei.


Klasszikus balett, modern, talaj-technika, kortárs és repertoár órákon vesznek részt a résztvevők. A tánc-stílusok elsajátítása mellett, a résztvevők megismerhetik a BDT gazdag repertoárját is, mely előadások koreográfusai között számos nemzetközileg is elismert szakember megtalálható, pl. Hollandiából, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból vagy Izraelből. Továbbá lehetőségük nyílik részt venni a kurzusokon is, melyeket nemzetközi vendég mesterek tartanak, pl. Franciaországból, Izraelből, Hollandiából, Ausztriából, Olaszországból vagy Spanyolországból.

Mindezeken túl, a Program során fellépési lehetőség nyílik a résztvevők számára a BDT repertoárjának előadásaiból. A képzés elvégeztével, számos diák került kiválasztásra professzionális hazai és nemzetközi társulatok által. A BDT repertoár próbafolyamatai során a résztvevők bepillantást nyernek egy professzionális társulat mindennapi szakmai munkájába.

Május végén egy hetes vizsgaidőszak zajlik.

Azok, akik kiválóan teljesítik a Programot, oklevélben részesülnek a képzés befejeztével.

Jelentkezési feltételek


Betöltött 18 éves kor szeptemberig.

A program ideális diákok, végzett diákok vagy már tapasztalt táncosok számára is, akik professzionális képzésüket folytatni kívánják. A résztvevők rendelkezzenek napi tréning rutinnal, bírva az órákat mind fizikailag mind szellemileg.